Documentaire ‘Zorg om Daan’

Daan is vijftien jaar en een van de vaste bewoners van onze MCG groep. Wij zijn blij en trots dat wij voor Daan mogen zorgen.

Moeilijkste en verdrietigste beslissing
‘Zorg om Daan’ gaat over hem, zijn ouders Paul en Jacomien en zijn broertje Gijs van acht. In 2014 nemen Daans ouders de moeilijkste en verdrietigste beslissing van hun leven. Daan, op dat moment twaalf jaar oud, moet het huis uit. De zorg voor hem wordt te zwaar. Het evenwicht thuis raakt weg, de grens is bereikt.

Hobbelige en emotionele tocht
Filmmaakster Nan Rosens volgde Paul en Jacomien twee jaar lang tijdens hun zoektocht naar een geschikt vervangend thuis voor Daan. ‘Zorg om Daan’ laat hun hobbelige en emotionele tocht zien, op een flinterdun laagje van hun laatste krachten. Waarmee worstelen zij nu zij hun kwetsbare kind uit huis plaatsen?

Dilemma’s en obstakels
Deze documentaire toont van heel dichtbij de enorme dilemma’s van een gezin met een zorgintensief kind. Je ziet de levensweg van Daan tot het vinden van zijn tweede thuis bij De Korenschoof. Een weg die vele ouders met een kind met een beperking hebben moeten afleggen, een weg met obstakels waarvan anderen vaak geen idee hebben.

‘Zorg om Daan’ is een film van Nan Rosens en Rosens Media voor
KRO-NCRV, in samenwerking met de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK). De film is uitgezonden op 28 november 2016 via KRO-NCRV 2Doc op NPO2. Uitzending gemist? Kijk hier alsnog!